Zájezd do divadla 2. února 2013

divadlo_2013Je tomu dobrých šedesát let, co se v Hážovicích odehrálo poslední představení místního ochotnického divadla.

I to loutkové, které ještě pár let existovalo, postupně zaniklo. A tak nám nezbývá, než za kulturou dojíždět. Aby byly zájezdy časově nenáročné a tím dostupné i pro naši nejstarší generaci, dáváme přednost blízkému okolí. Přezdívku „Zuberský Myron“ dostal např. divadelní sál zuberského Klubu, v jehož prostředí se cítíme jako doma a jeho  pestrá nabídka  pořadů, kterou tamní ochotné pracovnice zajišťují, nám velmi vyhovuje. A nemohli jsme tam chybět ani tentokrát, protože v sobotu 2. února v něm hostoval bystřický soubor Chaos s komedií Rukojmí.

Bystřičané, jako obvykle, naše příznivce ochotnického divadla nezklamali a když jim odpustíme pár „sprostých“ slov, které jde před plným hledištěm určitě říci jinak, velmi dobře nás pobavili.  Až po půlnoci odcházeli poslední návštěvníci z divadelní kavárny  v hážovské zbrojnici, kde jsme se po divadle sešli a vše náležitě probrali.

Ochotný dopravce pan Skalík, který nás do Zubří dovezl aji odvezl, napečené dobroty a nějaké lahvinky dobrého moku, kterými některé hospodyňky a hospodáři nezištně do kavárny přispěli, byly milou tečkou za tímto zájezdem Červeného kříže  a hasičů z Hážovic.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuálně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.